Fral Luchtontvochtigers RIGHT HUMIDITY ON DEMAND
LUCHTONTVOCHTIGERS EFFICIËNT - BETROUWBAAR -  DUURZAAM -  ENERGIEZUINIG

HOME | VOCHT INFO | VERGELIJK | ALLE ONTVOCHTIGERS | PRIJZEN | BESTELLIJST | CONTACT


Kleine ontvochtigers
Professionele ontvochtigers
Zwembad ontvochtigers
Industriele luchtontvochtigers
Toebehoren & Specials
Welke luchtontvochtiger is geschikt welke ontvochtiger
klik hier
Fral Telefoon 011-515389
B2B FRAL TO
BUSINESS

Hygrometer

Hygrometers voor een gezond binnenklimaat

Droge mond, droge slijmvliezen of geïrriteerde ogen? Schade aan muziekinstrumenten of schilderijen, scheuren in uw houten vloer of meubelen? Dit zijn duidelijke indicatoren van een te laag vochtgehalte in uw woning of op uw werkplek. Zijn uw ramen beslagen (condensvorming), is er schimmelvorming op de muren en ruikt het muf? Waarschijnlijk is het vochtgehalte in uw leef- of werkomgeving te hoog. Vaak stelt men de aanpak van een te hoge luchtvochtigheid uit tot er schade is. Ondertussen verkeert men in onzekerheid over de optimale klimaatbalans.

Hygrometers geven u juist deze zekerheid die u nodig heeft. Een hygrometer voorziet in een zeer accurate meting van de luchtvochtigheid en geeft u nauwkeurige informatie om perfect in te spelen op fluctuaties in de vochtigheidsgraad.

Oorsprong van hygrometers

Leonardo Da Vinci wordt vaak vermeld als één van de uitvinders van de hygrometer. Het is echter pas in 1783 dat de eerste praktische hygrometers met een meetmechanisme op basis van menselijk of dierlijk haar werden gebruikt. Hoe ontstond de huidige hygrometer? Dit wordt duidelijk als u denkt aan een slechte haardag. Haar wordt namelijk langer als de vochtigheidsgraad toeneemt. Vandaar dat bij vochtige omstandigheden krullend haar verder omhoog krult, en glad haar er lusteloos bijhangt. De oudere, traditionele hygrometers baseren de vochtmeting op basis van de uitzetting van haren.

Digitale hygrometers

Tegenwoordig zijn er moderne, meer nauwkeurige digitale hygrometers beschikbaar. Deze hygrometers gebruiken veelal halfgeleiderkristallen waarvan de mate van geleiding afhankelijk is van de luchtvochtigheid. Heden ten dage is deze elektronische vochtsensor vaak al ingebouwd in luchtontvochtigers en luchtbevochtigers. Dit type hygrometer noemt men een ingebouwde hygrostaat.

Een ingebouwde hygrostaat stelt de gebruikers in staat het wenselijke, ideale vochtgehalte in te stellen. De ontvochtiger slaat vanzelf aan indien een vochtigheidsgraad gemeten wordt die boven de ingestelde waarde licht. De luchtontvochtiger schakelt zichzelf uit als de luchtvochtigheid voldoende verlaagd is volgens de instellingen.

Optimale vochtigheid bereiken door meten met hygrometer

De optimale luchtvochtigheid ligt tussen 50-55%. Niet teveel, maar ook niet te weinig vocht in de lucht maakt dat u op een aangename en ontspannen manier kunt leven en werken. Een ideale luchtvochtigheid waarbij muziekinstrumenten, meubelen, vloeren en andere vochtgevoelige bezittingen geen vochtschade ondervinden. De hygrometer geeft u controle over uw leef- en werkklimaat! Op zoek naar een ideale hygrometer? Neem gerust contact met ons op!

Extra informatie:

Artikelen
Condens

© 2021 Fral Benelux is een handelsnaam van Airsain België, tel. 011-515389 9 mei 2021 | | SITEMAP