Fral Luchtontvochtigers RIGHT HUMIDITY ON DEMAND
LUCHTONTVOCHTIGERS EFFICIËNT - BETROUWBAAR -  DUURZAAM -  ENERGIEZUINIG

HOME | VOCHT INFO | VERGELIJK | ALLE ONTVOCHTIGERS | PRIJZEN | BESTELLIJST | CONTACT


Kleine ontvochtigers
Professionele ontvochtigers
Zwembad ontvochtigers
Industriele luchtontvochtigers
Toebehoren & Specials
Welke luchtontvochtiger is geschikt welke ontvochtiger
klik hier
Fral Telefoon 011-515389
B2B FRAL TO
BUSINESS

Een goede luchtontvochtiger kiezen

Waarom een luchtontvochtiger?

Is de relatieve vochtigheid in de ruimte hoger dan 60% of ruikt het muf of bedompt? Grote kans dat reeds schade door vocht is ontstaan. In veel huizen komen vochtproblemen voor. Vooral in het voor- en najaar als er veel regen valt, maar ook in de zomer. Kantoren, woningen, kelders en garages kunnen droger worden gemaakt door de hoeveelheid vocht in de lucht te verminderen. Een luchtontvochtiger helpt om dit probleem op te lossen.

De werking van een luchtontvochtiger lijkt op de werking van een airco. Beide apparaten halen vocht uit de lucht. Een luchtontvochtiger condenseert het vocht uit de lucht.

Luchtontvochtigers verlagen de relatieve vochtigheid in de ruimte. Een goede luchtvochtigheid ligt rond 50%. Klachten bij een te hoge relatieve vochtigheid zijn o.a. een slechte luchtkwaliteit die zich uit in muffe en bedompte lucht, vochtplekken, en behang dat loslaat. Bekijk het overzicht van Airsain, marktleider in Nederland en Belgie voor alle oplossingen op het gebied van luchtkwaliteit.

Eigenschappen van luchtontvochtigers

Het werkingsprincipe is voor meeste luchtontvochtigers gelijk. De hoeveelheid vocht dat uit de lucht wordt verwijderd, verschilt per ontvochtiger. De capaciteit wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid water dat binnen 24 uren uit de lucht wordt gehaald. Kleine luchtontvochtigers voor huishoudelijk gebruik hebben een gemiddelde capaciteit van 15 liter/24 uren. De capaciteiten van de huishoudelijke luchtontvochtigers variëren van 10 tot 20 liter water per dag. Algemeen wordt aanbevolen een luchtontvochtiger te selecteren met een grotere capaciteit dan strikt nodig is. Grotere luchtontvochtigers halen sneller het vocht uit de lucht en zijn daardoor efficiënter. Een kleine ontvochtiger is welliswaar goedkoper, maar is meestal duurder in gebruik doordat de ontvochtiger continu maximaal in werking is.

Waar op te letten bij aanschaf van een luchtontvochtiger?:

  • Is de luchtontvochtiger eenvoudig verplaatsbaar?
  • Is het waterreservoir eenvoudig te legen en schoon te maken?
  • Voorzien van een analoge of digitale hygrostaat?
  • Wat is het werkingsbereik betreft temperatuur?
  • Wat is het werkingsbereik betreft relatieve vochtigheid (R.V.)?
  • Wat is het energieverbruik van de ontvochtiger?

Meeste ontvochtigers zijn voorzien van wielen zodat de luchtdroger eenvoudig verplaatsbaar is. Daarnaast zijn ze voorzien van een waterreservoir of een permanente afvoer. De ontvochtigers schakelen zichzelf automatisch uit indien het waterreservoir vol is, of als de ingestelde relatieve vochtigheid bereikt is. Het is belangrijk om het reservoir tijdig te legen zodat groei van schimmels en bacteriën wordt voorkomen (stilstaand water). Eventueel aanwezige filters dient men regelmatig schoon te maken met een stofzuiger en/of te wassen.

Laat u direct en vrijblijvend adviseren door Fral. Onze adviseurs bespreken met u de mogelijkheden en oplossingen voor uw specifieke situatie.

Extra informatie:

Artikelen
Condens

© 2021 Fral Benelux is een handelsnaam van Airsain België, tel. 011-515389 17 april 2021 | | SITEMAP