Home Zwembadontvochtigers van Fral
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@fral.be

Zwembadontvochtigers van Fral

Vochtproblemen in zwembaden

In overdekte zwembaden heerst vaak een te hoge relatieve luchtvochtigheid. Te vochtige lucht kan veel problemen veroorzaken. Door een te hoge luchtvochtigheid ontstaan schimmels, rot, roest op plafonds, wanden, kozijnen en inventaris. Een teken van te hoge luchtvochtigheid is veelal condensvorming op de ramen en kozijnen. De ruimten waar de zwembaden gelegen zijn worden muf en gaan stinken. Voor deze situaties zijn luchtontvochtigers onmisbaar, de zogeheten zwembadontvochtigers.

Hoe werken Fral zwembad luchtontvochtigers?

Luchtontvochtigers zijn in diverse uitvoeringen en modellen leverbaar. Er zijn zowel mobiele luchtdrogers als vaste drogers voor zwembaden en industriële toepassingen verkrijgbaar.
Vochtige lucht wordt over een koude verdamper geblazen. Door de sterke afkoeling verliest de lucht een groot deel van de aanwezige waterdamp in de vorm van condensdruppels.

Dit condensvocht wordt in een vaste ontvochtiger via een permanente condensleiding afgevoerd. De afgekoelde en gedroogde lucht wordt daarna door een condensor gevoerd waardoor de lucht opnieuw wordt opgewarmd. Het behaaglijke warme binnenklimaat blijft op deze wijze behouden, echter nu zonder het overtollige vocht.

De ruimte blijft verzekerd van een goede hygiëne en onthouden van schade door rotting en aantasting door onder andere schimmels. De gewenste luchtvochtigheid in de ruimte is in te stellen met behulp van een hygrostaat die veelal aanwezig is in de ontvochtiger.

Op zoek naar zwembadontvochtiging? Fral zwembadontvochtigers verlagen de relatieve vochtigheid in uw zwembadruimte. Een goede luchtvochtigheid ligt rond 50%. Fral luchtbehandeling voor zwembaden: krachtig en duurzaam!

Zie ook

Fral: Right Humidity On Demand

Met meer dan 25 jaar historie is Fral vandaag de dag een industriële leider in de wereld op het gebied van drogen, ontvochtigen en koelen.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@fral.be